Fotbollsevenemang att se fram emot 2024

2024 blir ett väldigt intensivt år för fotbollsfans. Med EM-slutspel och Copa Americá samma sommar finns det massor att se fram emot. Dessutom är det klubblagsfotboll som ska avgöras med alla stora ligor som avgörs och de stora klubblagsturneringarna Champions League, Europa League och Europa Conference League. Det ger utmärkta förutsättningar för massor av tv-timmar med världens bästa fotboll.

EM i Tyskland 2024

Sverige må ha misslyckats med att kvalificera sig till EM-slutspelet 2024 men 24 andra nationer har lyckats och det lär bli en rejäl fotbollsfest i Tyskland. Den 14 juni är det dags för premiär och en månad senare spelas finalen på Olympiastadion i Berlin.

 

Totalt är det 10 tyska städer som står värd för mästerskapet. Grupperna är lottade och framförallt ser Grupp B riktigt intressant ut med Spanien, Kroatien och Italien. Räkna med massor av europeiska fotbollsfans under sommaren på tyska gator.

Copa América i USA

Det är inte bara Tyskland som bjuder på fotbollsfest och perfekta förutsättningar för oddsspel. Den 20 juni är det dags för Copa América som spelas i USA. För första gången ska 16 lag delta och förutom de 10 lagen från CONMEBOL i Sydamerika är det också 6 lag från CONCACAF.

 

Argentina och Brasilien är favoriter men se upp för Mexiko som är seedade i grupp B och ställs mot Ecuador, Venezuela och Jamaica. Även hemmanationen USA hoppas kunna gå långt i turneringen. Detta blir en försmak inför VM 2026 som avgörs i just USA som står värd för mästerskapet tillsammans med Mexiko och Kanada.

Champions League-finalen 2024

Manchester City är regerande mästare av Champions League och hoppas kunna nå hela vägen till finalen igen som avgörs på Wembley den 1 juni. Laget är favoriter att vinna men det finns flera utmanare som Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Inter och Bayern München.

 

Turneringen avgörs för sista gången med nuvarande format som har inneburit ett gruppspel med 32 lag följt av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinal och final. Nu blir det istället en liga med 36 lag från och med säsongen 2024/25.

De svenska lagen ska kvala till Europa-spel

De svenska lagen som slutade i topp i Allsvenskan ska spela i Europa nästa säsong. Malmö FF är regerande mästare och ska därför kvala in till Champions League. De startar i omgång 2 och behöver därför bara vinna en av tre kvalomgångar för att kvalificera sig till ett europeiskt gruppspel.

Elfsborg kommer att kvala in till Europa Conference League tillsammans med trean BK Häcken. Vinnaren av Svenska Cupen 2024 får kvala in till Europa League. Om det blir någon av MFF, Elfsborg eller Djurgården som vinner turneringen tillfaller den platsen Djurgården istället som slutade fyra.

Sammanfattning

2024 blir ett galet fotbollsår med massor av spelglädje att se fram emot. För den som gillar odds och betting kommer det att finnas massor att se fram emot. Framförallt under EM då spelbolagen erbjuder mängder av marknader och alternativ. Men även Copa America och andra turneringar blir något att se fram emot.